Min dag

Efter skolan idag så gick jag bort till min syster på Kagg och satt där ett tag,sen när hon slutade så åkte vi hem till oss så jag fick lämna min väska och hämta min plånbok. Sen styrde vi "the black pearl" mot Mc donalds! Tog med maten där ifrån till verkstan och satt och flummade där. Syster tvättade bilen och jag tvättade bilmattor! När allt var klart körde vi ner Emma till stationen. Väl där insåg systra mi att hon var sötsugen vilket smittade av sig på mig... Så mot maxi och gick först in på Tiger och köpte hörlurar och öronhängen och sen till Maxi och sen hem ^^ hahaha det var min eftermiddag kväll! Väldigt intressant va!? :))
Stillbild från en klubbhoppning 2011 1m ^^

Toy 27 Februari

Mamma red barbacka(!!!!) i stora hagen,tror det hade gått bra! Inga brutna ben iaf! :)

tjugosjätte i tredje

Började dagen med morgon jouren i stallet med mammsen. Super härligt väder ute och hästarna njöt av att få komma ut i solen!! Fortfarande liite fruset i backen men det tinade under dagen. Toy är fortfarande rädd för sin nya saltsten men men... MER ÅT MIG :3. Den var ju hur god som helst, den har två fina gropar efter att jag och Majja stod och smaskade på den igår...
Efter morgon jouren så åkte vi hem och jag somnade inte!! Första gången på länge som jag inte gör det. Låg istället och kollade på Jersey shore och Big brother... Mamma lagade klart mina täcken och hon skulle byta till ett av dom på påni imon. Mamma jobbar kväll denna veckan så jag har det svårt att ta mig upp till stallet. Men nu är det ridbart i paddocken så mamma har sagt att hon ska försöka hinna med att rida!

Toy 25 februari

Skrittade fram längs grusvägen med Majja och Poppe och gick sen in i paddocken och red runt lite. Skritten och traven var han huuuuuuuuuuur fin i som helst,om man ska vara petig så var han lite stelare i höger men inte farligt. 
Galoppen vart kravlös och bara flängde runt :).
v

Soccan 25 februari

Red dressyr i ridhuset. Ville ha henne lösgjord och lydig samt att hon skulle komma ner i en lägre form. Började med att skritta ett varv på slingan för att sedan gå in i ridhuset och börja lösgöra henne i sidorna genom att överböja och göra skänkelvikningar. När det lossnade började vi trava igång så hon fick upp lite flås innan vi kom till arbetet. Började med en något hög form och sedan mot slutet la jag henne lägre. I galoppen fick hon gå fram ordentligt utan att tappa galoppen! TJOHOO sa hon nog ^^. Travade av henne lång och låg och skrittade ut ett varv på slingan igen!
Nöjd med passet då jag tyckte hon blev mjukare mot slutet!

Shopping från Göteborg


Schabrak från Lamicell: 275:-
Lik it sammanlagt: 250:-
Sporrar: 99:-
Ridbyxor: 719:-
Väldigt lite men bra iaf :) PLUS en present till Majja men det kan jag ju inte visa här... ;)

Precis just nu

Tvingade mig själv att kolla på dressyren!

 


Goooodmorgooon

Hej hopp sitter på bussen till Göteborg nu! Drygt? Ja väldigt.... Hatar att Göteborg ska ligga på andra sidan planeten ungefär... Ska försöka klara av att sitta still dessa timmarna!


Packning osv

Jag är KASS på att packa.. antingen packar jag ner för mycket eller blir det för lite :(
Min lista hittils

Smink- Mascara, puder, foundation, coverstick, ögonbryns grejer + Borstar.

Schampoo + tvål + ansiktsgrejer

Hårsnodd, hårnålar, värmeskydd spray/creme.

Hårspray, parfym, tandborste

Plattång ev hårfön

Kläder – 4 tröjor, 2 jeans , 3 varmtröjor, 3 par strumpor och underkläder och 1 par mjukisbyxor.

Dator- laddare. Mobil laddare

Skor- iläggsulor, Sköööna skor(!!)

Jacka, mössa, vantar (lägg ur nycklarna och andra saker).

Pengar (Kontanter men även kortet)

Naturkunskaps böcker+ penna och sudd. Headset.?

 


Saknar något...

Jag blir så sur på mig själv när jag lämnar saker halvfärdiga eller inte skärper mig när det är saker som jag blir för bekväm med. Skolan är en av dom sakerna. Men främst jag vet att jag älskar hästar och att pyssla i stallet och fixa åt många hästar tycker jag är super roligt! Även att rida många hästar, hade jag haft ett ridhus nu så hade jag nog haft världens mest topp trimmade 18-åring. Haha,men jag saknar det där jädra ranamat!! Jag behöver en rejäl spark i röven ibland(läs ofta).. Jag måste helt enkelt skärpa mig och börja rida i ur och skur. Men ett ridhus.... Så älskvärt... Iaf ha ett att kunna rida till istället för att behöva lasta pollen och åka iväg. Blir trist i längden. Jag vet inte hur många gånger min lärare har sagt "är det jobbigt att jag är på dig så mycket?" Näe det tycker jag faktiskt inte. Bara skönt för då skärper jag mig och faktiskt gör något! Vet inte riktigt vart jag vill komma med detta inlägget mer än att jag är sur på mig själv som inte rider toy ordentligt nu när han ska igång eller att jag har elva miljoner och ett hus på landet med ridhus... Hahaha


svampbob


Toy 20 februari

Åkte till ridhuset med Steffie och Kanella. Toy har ju inte varit igång så mycket utan tog den lite lugnare,men OJ så fin han var!! Visst långt ifrån helt perfekt men han var mjuk och fin väldigt mjuk i munnen (eller var det jag som var mjuk i handen ;) ). Riktigt roligt att rida honom när han är sån! Ungefär lika fin som i somras faktiskt.
Bara jag som måste försöka träna till ryggen...

Toy 19 Februari

Red ut med Majja och Poppe och busade gärnet! Tog faktiskt och arbetade Toy lite idag. Han var väääldigt stel och jobbig i traven men galoppen var han hur fin i som helst! Hade velat komma iväg till ridhus men det blir liite svårt ;) haha. Men vi hoppade lite snövallar och lekte runt massor grymt roligt!
Bild från häromdagen,vart tog ponnyn vägen?! Eller kanske var spårhunden..?

Ponny <3

Måste nog ha en av sveriges underbaraste ponnyer <3

<3


Visste ni?

 

 


haha


plockar lite

Plockar lite bland smycken och tar fram kläder inför imorgon! Ska kolla upp min rygg imorgon.. Hoppas faktiskt de hittar något för just nu gör den så extremt ont :(. Förlåt för kassaste uppdateringen...

Håret är borta!


Hej hopp

Hej allihopa! Har varit med på tävling idag med Angelica! Hon frågade mig sent igår om jag ville med och det gjorde jag gärna! Var iaf i Nybro och har haft turen på sin sida hela dagen! Hon hade tre hästar i samma klass så det blev lite tajt men det gick. 1:a 3:a och 8:a :). Nu är jag påväg till Burger king med Angelica så blir ingen mer uppdatering ikväll.


svar till anonym

Anonym om Jag som ryttare.:
Du sitter som en räka.. Räta upp dig!!!

Svar: Tack, jag vet att jag sitter illa men det är inte så lätt då jag har vääldigt dålig rygg! Men tack :D

Toy 11 februari

Skrittade ut en vända med Hanna och Totte! Gick jättebra han var liite pigg men inte farligt :)

Härligt väder!!

Längtar tills jag ska upp till stallet och ta en tur på mitt ♥! Vaknade tidigt idag så jag har hunnit lägga upp massa saker på tradera nu!

Till salu

Fint mintgrönt schabrak. Står strl 16 men haft det på 17 sadel utan problem! Lite fläckar vid sadelgjorden men de syns inte när det sitter på! säljes endast då jag inte kan ha tjocka schabrak till min sadel längre. 100 kr + frakt på 60 kr! Nypriset 350 :-

Jag som ryttare.

När jag rider är jag bestämd och pang på speciellt på hästar om jag vet ska kunna det. Jag är väldigt van vid hästar som är sega. Red alltid dom på ridskolan och alla mina ponnyer har varit likadana. Jag har ridit pigga hästar med men på något vänster så ser jag det mer som en utmaning för mig att rida sega hästar. Mot Toy måste man vara väldigt bestämd och vara stark i mage,armar och ben för att sitta emot honom i Dressyren där han gärna myglar. Han är väldigt olik från dag till dag att rida. Ibland får man snurra igång honom för att ens få fram honom och ibland får man sitta emot hela tiden. När man väl ridit Toy dit man vill så får man sitta still och inte ändra någonting,ändrar man något så får man börja om igen. En häst som jag INTE kommer överens med är Poppe! Han får man liksom sätta ett mål på och säga jag ska försöka göra detta idag. Nästan som ett sto, Man måste skicka in en ansökan och få det beviljat först(fast man har tio advokater på sin sida).

Bilder på hästar jag kommit överens med:



Dock något för tung för mig..






shettis tiden


Varm eller kallstall?

Usch just nu hade jag dödat för att få stå i ett varmstall! Haha,kände det igår när jag var på Kbf hur underbart det är att ha ett ridhus just nu.. Men däremot gillar jag inte att stå i ett stall med massa spring överallt :(. Stallet jag står i nu är ISkallt.. Till och med Hagbynäs var varmare..
Detta har jag på mig dagligen:
Underställ
Fleece underställ
Softshellridbyxor
Ulltröja
Skidstrumpor
Raggsockar
Vinterskor
KL-Jackan+halsduk!!
Och vantar..

onsdag

Tumblr_lz1aezub4l1r880dco1_500_largeTumblr_lyxp946iui1qiq57oo1_500_largePon_and_zi_fan_art_version_2_by_thedisappearinggirl_large

.

Tumblr_lyrp32giuu1qjgyxwo1_500_large

Soccan 7 Februari

Sara messade mig och frågade om jag ville motionera Soccan! Få rida ordentligt nu tackar jag inte nej til. Hann med nöd och näppe dit fixa henne och rida igenom henne innan ridlektionerna började. Resten tog jag utomhus i paddocken och på slingan. Hon var mjuk och fin och pigg! Vääldigt stor skillnad på henne nu jämnfört med i somras när jag red henne sist :). I ridhuset red jag mycket flyttningar. De satt ju som en smäck! Ibland fick jag vara på henne lite extra när hon ignorerade min skänkel men det gick fort över. I paddocken tog jag lite lätt galopparbete och efter det red jag slingan. Ett par galopper till hälften av slingan och skritt resten. Tack Sara! :D
Bild lånad från Sara!

Frisören

Min käre mor får ta toy idag! Jag ska till frisören och färga mitt hår :)))


Brr

Är detta Kalmar eller Norrland?? Uuusch jag vill ha sommar!!


Toy 5 februari

Skrittrunda till fårhagen med Majja och Poppe! Han höll sig på mattan idag och var relativit lugn hela tiden :)

Bloggtävling hos Lamia Michelle

Bilden är länken till tävlingen :)

Väska säljes!

Helt ny väska,prislappen sitter kvar! Rymlig och bra i alla väder :). Nypris 299:- Nu 160 kr!

Toy 4 Februari

Skritt runda bort till fårhagen och hem! Eller ja skritt hem blev det ju inte riktigt.. Hahaha. Dit vägen gick ganska bra,stannade ett par gånger och ville vända hem. Eller ja han vände hem men jag var snabb nog att korrigera honom. Men då blev ponnyn sur och backade,stegrade och bockhoppade haha! Men däremot var han dum nog och backade in i en taggbuske så han rispade det nya ländtäcket... Dummer! När jag väl vände borta i fårhagen så började han galoppera på stället och bockhoppa sig fram ett par meter sen piaff/travade han resten av vägen hem! Duktig polle! Innan ridningen så stod han och frös inne i stallgången!!! Första gången på dessa snart 2 år som jag haft han och han frusit! Men han fick ha dubbla ländtäcken när vi skrittade ut :)
Motsols bild :( var jättefint väder när vi red ut!

Lyx vs budget

Klicka för att stänga fönstret
Pris SEK 498,00
NU SEK 199,00 på Have2have.se
Shiny winter boots från HV-PoloShiny winter boots från HV-Polo
Hv Polo 699:- på cheval ridsport

svar på frågestund

Lisa/Amanda/Emma/Linnéa/Sara- (samma ip nr)

vilken tycker du är den snyggaste outfiten om du får välja precis vilka grejer du vill att ha med?
Oj.. Menar du på Toy eller på vilken häst som helst? Toy är jäkligt fräck i skarpa färger! Rött/Limegrönt/Oranget/Limegrönt/Gult ja you name it!  
Denna hade jag inte sagt nej till!!
vilken ryttare har snyggast utrustning?:)
Utan tvekan Sara Carlsson! Riktigt bra öga för detaljer på utrustning!
Vilka mål har du med din ridning iår? Vad har du för mål med Toy? (:
Målet med min ridning är att jag ska bli mjukare i handen och få bättre blick,sits och bättre händer! Sen vill jag utvecklas ännu mer i ridningen antingen på Toy eller Totte! Målen med Toy är inte stora :) , Debutant fälttävlan gärna två gånger iår,Dressyr tävlingar och Connemara riks! Och att ha ROLIGT!!
favorit färg?favorit låt?
Limegrön eller Mörkblå.

vilket är ditt bästa hästminne? :) kram Sara
Svååårt, alla minnen är bra minnen! Men bästa är nog när jag hade Jojje. Hela den tiden var helt underbar och den ponnyn lärde mig så extremt mycket!

Sötaste <3
Anonym om bloggtorka gånger 100000..:
kan inte du lägga upp en stor bildbomb med bilder på toy? (ingen fråga till frågestunden, utan bara ett önskemål!)
Kan jag ordna :) Osedda eller favorit bilder igen?
sandra ericsson om bloggtorka gånger 100000..:
instämmer ovanstående kommentar! + 
vad är roligast:

hoppning/dressyr? 
uteritt/hårt ridpass? 
barbacka/sadel? 
häst/ponny?- Verkar mycket roligare med ponny!
hund/katt? - Katt måste man inte gå ut och gå med men ääälskar hundar!
spilta/box
paddock/ridhus?- Iaf vinter tid
varmt/kallt? 
ridskor/ridstövlar
gpa hjälp/charles owen hjälm
rättupståendehinder/oxer
fälttävlan/banhoppning? 

haha nu har du något att svara på ;)))
Tack (:



bloggtorka gånger 100000..

Nej nu har jag inget att skriva om. Frågestund får det bli! Den håller på tills jag känner att jag fått tillräckligt många frågor :) så fråga på!

RSS 2.0