Sovmorgon!

Har sovmorgon imon så jag börjar inte förrens 9:15 och slutar 13:50 Wihuuu :D

Toy 28 Februari

Tänkte rida lite barbacka i paddocken men den var stelfrusen så det blev en skritt runda på 15-20 min istället!

svar på fråga

Svar: Nej,jag tror inte direkt att hästen skulle bry sig om den hade rosa på sig! Dom ser bara i svart och vitt. Men jag tycker INTE att en valack ska ha rosa på sig alls! Ser bara så fel ut... Isf kan man lika gärna döpa dom hästen till ett flicknamn och färga hela den rosa! Nej usch, rosa är det färgen som jag inte tycker passar in någonstans alls! Kan vara gulligt när någon liten nybörjare på en tävling har rosa utrustning men inte annars.
Och ja min ponny är bara lite smygbög så gränsen för honom går vid ljusblått och det har han sagt till mig ;D! Hahah jag tycker att Toy lila täcke är illa nog!
BIG NONO

skolan imon -_-

Vill inte orkar inte..... Ska prata med min handledare och se om jag kan göra mer hemarbeten på datorn för jag pallar inte med skolan just nu... För mycket att tänka på

isabell Toy?

Toy är ju igentligen isabell så jag redigerade för att se hur han skulle se ut!
Galet vacker faktiskt!!!

Poppe 27 Februari

Red ut till galoppvägen Gick helt okej till en början väldigt stark bara. Sen fick han typ ryck och la huvudet på snedden och slängde med huvudet som fan och kastade sig åt sidan så vi nästan flög ner i diket! Inte bara en gång utan typ tio! Fyfasen vad sur jag blev!! Bara skrek och bankade på men det hjälpte inte! Sen ville han inte fatta höger galoppen men Majja gav mig tipset att ställa honom till vänster och trycka en höger fattning OCH slå med spöet på höger bogen! Då gick det.. Sen höll han en jättefin avslappnad HÖGERgalopp hela grusvägen :).

Toy 27 Februari

Red bara lite lätt i paddocken på en volt. Fortfarande ganska fruset men inte så farligt. Men han kändes jättemjuk och fin nu efter massagen ;D!

Grå Svart Outfit


Förbyglar tillsalu

Trepunktsförbygel strl full färg tabacco. Prisidé 250 kr
Förbygel martingal strl full mörkbrun. Flyttbar martingaldel. Prisidé 150 kr

hur gör ni?

Hur gör ni när ni rider hemma? Rider ni en timme för att ni måste även om hästen redan går super bra eller rider ni tills det känns bra? Själv rider jag alltid tills det känns bra! Om Toy har en tjur dag så rider jag till jag vinner över honom och om han gör som jag vill så kan jag rida klart på 20 min! Jojje red jag nästan alltid 30-45 minuter varje dag. Det räckte helt utmärkt :).
- älskade gulleponny! Ska förhoppningsvis hälsa på honom på fredag!

duktig!

Nu har jag minsann rensat på min dator! Sorterade bland alla hästutrustnings bilder så nu jäklar kommer det komma upp nya outfits :)

Inköpen

Slarvigt redigerat ^^
- Kingsland tröja
- Ridstumpor
- Stövelstrumpor 2 par
- Limegrönt dressyr schabrak
- Läder grimma med guldiga detaljer.
- Swarowski pannband
- Flätade lädertyglar

hejhopp!

Galet vad najs de var i Göteborg! Köpte inte så mycket saker utan bara det mest nödvändiga!  (bild kommer)
Kom hem vid ett inatt och la mig vid halv två så jag har sovit lite iallafall! Idag ska jag prova allt på Toy spännande :o! Kan skriva vad jag köpt så kommer bilder strax!
-schabrak
-grimma
- pannband
-strumpor
- tröja
tror det var allt? xd haha såg endel kändisar och endel "kändisar". ;)

Gästoutfit!

Hejsan, Majja här! :D
Jag gjorde en outfit för jag tyckte Alice blogg behövde en liten uppdatering!
Alice sitter för övrigt på bussen hem från gbg nu och kommer väl hem snart?
/ Majja

Aldrig på min ponny!

Vilken färg skulle ni ALDRIG sätta på eran Ponny/Häst? Själv skulle jag aldrig få för mig att sätta rosa på Toy! Han är kille ffs! Inte någon bög (A). Vitt är inte heller någon större hit på en vit ponny men det har jag haft två gånger när jag tävlat dressyr xd!
Rosa allround med runt hörn från Mias RS

sova dags!

Mamma väcker mig 05 45! Sen bär det av till göteborg! Alla som ser mig får hemskt gärna säga hej! Kommer ha blåa jeans grå lång ärmad och kanske en svart halsduk xd
Förra året på väg till Göteborg i bilen xd

Nyfikna

Jag antar att några av er var nyfikna på vad massören sa om Toy! Hon sa att han var fin i kroppen men spänd i länden och lite i bogarna. Så jag ska rida mer ökningar och upphöjda bommar :)

Magic Suprice

Majja här igen för att svara på en fråga ;)
Lina
om Monne 21/2:
hej men måste bara fråga vart bor Surprice nu? har liksom letat efter henne i typ två år ^^ skulle bli jätteglad om du svarade!

Suppan som jag kallar henne står i Kalmar just nu och jag har henne på foder, du kan läsa om henne här: http://hestochponni.blogg.se/ alltså på min blogg :) Eller om du vill kan du adda min Msn: [email protected] :)

/ Majja

Bild från första lokala!


Idag

ska Toy få massage! Jättelänge sedan sist så jag tror han kommer tycka det är väldigt skönt :). Men först ska vi ut och galoppera igen :d

planer hittils

grönt är klart att jag ska dit gult är kanske :)
såg att jag klickat grönt för två som är dagen efter varann xd fårse hur jag gör där men tror det lutar mot Torestorp iallafall :).

lamicell


Toy 22 Februari

Red på galoppvägen idag gick jättebra fast extremt kallt :(

Poppe 21 februari

Red ut med Majja och Monne idag! Galoppvägen som vanligt men den är bäst :). Gick ganska bra men han var väldigt ostadig i galoppen särskillt när han låg först >< hahaha. Ett par gånger hoppade han åt sidan och typ tvärnitade men så lätt får han inte av mig^^. Poppe får vila imorgon och så får Toy gå istället :)
Bild på Sarah och Poppe :)

Monne 21/2

De är Majja som skriver just nu, idag red jag Monne medans Alice red Poppe!
Vi red på galoppvägen och Monne var skittaggad, han studsade och galopperade på stället. Jag satt bara och garvade och tryckte på honom lite. Han gjorde klockrena byten och var väldigt känslig. Verkligen min typ av häst! När jag släppte honom lite för att få fram honom så fick han galet stor galopp och tog i som bara den. Efter de var han svettig och ganska trött. Ska rida honom imorgon med och då ska jag kräva lite mer av honom! :)
Jag och Suppan :)

förlåt

för en extremt tråkig uppdatering idag.. Men tävlingen tog luften ur mig.. Mina tår är Lila/blåa SKOJJAR INTE! Och min höft är död.... Hoppas jag kan gå normalt imorgon för jag har lovat att rida med majja :)
Foto : Louise jonasson

Ridklubben Udden 20 Februari

Skulle hoppa Ld och LC men eftersom min ponny fick för sig att INTE gå in i transporten så fick vi avanmäla Ld och efter anmäla till Lc+5 istället. Riktigt kallt idag! Har fortfarande inte fått upp värmen...
Lc: 0+0 hade lite för långsamt grundtempo. Tror jag hamnade precis utanför placering men han kändes bra förutom att han lätt fick fel galopp.
Lc+5: 0+0 = 6:e placering , Kändes jättebra! Helt underbar verkligen fick till alla snäva svängarna som jag planerat. Låg i ledningen ett bra tag men sen kom det ryttare som var mer in it to win it! Han överhoppade sig som bara den x).
Men sammanfattande tyckte jag att detta var en riktigt lyckad tävlingsdag efter vi inte hoppat bana sen senaste tävlingen! Dock inte så lyckat att tårna,knäna och min höft har frusit och nästan gått ur led... Inga filmer och inga bilder :( Mamma kunde inte med min mobilkamera xd Men däremot tror jag att jag såg foto-henke så det blir nog bilder :D

jag är med och tävlar hos

bilden är länken!

stallet igen

och kvällsfodra och checka packningen! OCH tvätta min ponny igen... Fuskar dock till det med torr schampoo ;D

Benskydd

Snygga benskydd enligt mig! Har helt förälskat mig i de från hööks :D

Toy 19 Februari

Red vääldigt lätt i ridhuset. Mest att kolla så han lyssnade på framåtdrivande skänkel och att han kunde samla ihop sig! Gick faktiskt lite över förväntan :)
Badade honom sen när vi kom tillbaka och då blev jag den hemska kärringen med vattenslangen xd! Men han stod ganska stilla iallafall,och blev lite vitare. Sen fick han stå inne i boxen så han fick torka till lite. Gick bra en liten stund sen hade han ryck och ville ut.
Men han fick stå inne tills vi tyckte att han var lite torrare sen la vi på ett fleecetäcke, ett vintertäcke och ett regntäcke med en tjock vinterhals xd! Inpackad ponny ;D! Men han stod och gnuggade sin hals mot boxkanten och den är rostig = SMUTSIG PONNY!! Så vi måste upp dit ikväll igen och finputsa honom samt fixa till manen lite..

godmorgon!

Känns som om jag har den rubriken ofta? Sitter och äter frukost hela daaaaaagen låång* xd! Kansk får bli lite serriös.. Ska iaf till stallet runt elva och åka till ridhuset. Efter det ska Toy få bada (vilket han hatar). Men är man en gris så får man skylla sig själv :D. Däremot har han kommit på hur man inte får vatten på sig.. Man kan ju faktiskt ställa sig på slangen och vägra flytta sig -_- PONNY
-Gammal bild på Toy sen april 2010. Saknar det tränset :'(

märkes tönt?

Igentligen håller jag faktiskt med min mamma. Jag har blivit som besatt av märken. Märkes träns märkes stövlar märkes hjälm märkes schabrak osv! Tänk då förut när man blev överlycklig att man fick en ny ridhjälm som var märkeslös som bara kostade 900 kr?! Och vad är det igentligen för något hemskt med att köpa sina saker på hööks? Man rider inte bättre bara för att man har snygg utrustning! Tänk själv om du har jätte snygg utrustning och det senaste inom hästvärlden och så kommer du på en tävling och stannar ut  dig! Hur tror du publik kommer komma ihåg dig? "ahaaa , men var inte det hon med jw schabraket och de neiro stövlarna?" BARA ETT EXEMPEL!
Jag menar när jag hade jojje så hade jag inga märkes saker!! Det var antingen börjes hööks eller kings! Det var dom tre som man handlade från! Visst det är ursnyggt att ha den senaste utrustningen som kostar elva miljoner men tänk på vad du kunde köpt istället! Du kanske kunde lagt undan pengarna för att sedan köpa en ny sadel om det behövs? Många av mina saker är från hööks eller börjes! Skäms jag? Varför i hela världen skulle jag? Jag hade utan tvekan kunnat komma till en hopptävling iförd ENDAST saker från Hööks och Börjes om jag ville det! Det får mig ju inte direkt att hoppa sämre? Hoppas ni förstår vart jag vill komma med detta! Nu ska jag sova ciaaoo
Träns: börjes
Skydd:börjes
Byxor:börjes
skor: börjes
Schabrak: Hastnet.se
strumpor:börjes
hjälm: Kings
hjälm: Lami-cell
Benskydd: Hööks
Träns: börjes
Schabrak: hööks
Förbygel: Hööks
Magplatta Börjes
Stövlar: Pioneer
Ridbyxor: Hööks
Kan även tillägga att när jag fick en Agria grimma av min mamma till min shettis så var det de bästa i mitt liv :)

Ingen gissade rätt

Men jag sydde om en tröja som var min pappas! Den var strl 48 så nu har jag sytt om den efter mig xd Kommer bli asume! Min nya tävlings tröja <3

Vet ni vad?

Vet ni vad jag har gjort om idag? :D
En ledtråd! Rätt svar får en länk!!
-Färgen är bla mörkblå!

Toy 18 Februari

Vila

Toy 17 Februari

Åkte till ridhuset. Första gången på ett tag som han åker ensam så han ville inte direkt in xd. Men iaf. Hoppade bara lite enkelt , ett kryss sen 3 galoppsprång fram till ett räcke. Hade kimblewicket för jag orkade inte byta bett xd.
Men det gick jättebra. Fick se till att vara lätt i handen för han är känslig på det när det gäller vanligt arbete. Inte uteritt för då bryr han sig inte... Men fick till 2 ko-hopp men det var för att jag inte tryckte fram honom ordentligt. Men han kändes jättebra för övrigt så nu taggar vi till söndag :). Kör på en mjukstart 80/90 :)
Uppstimmad påni!

Snygga tävlingskjortor!

Klassisk Ladies rundhals Marin från Kingsland
Georgiana tävlingsskjorta från Kingsland

hur det gick till när vi köpte Toy.

Vi var igentligen bara ute efter att hitta en ponny som jag skulle kunna hyra igen. Men så sa mamma att jag kunde få en ponny för max 40 tusen. Meljade på ganska många men jag tittade bara på annonser med bilder! Så ringde mamma mig en kväll när jag var hos pappa och  bad mej kolla på denna annonsen! Sagt och gjort så gjorde jag det och skrev ihop ett långt mejl till Sabina. Vi mejlade ganska mycket innan vi slog fast vid vilket datum som vi skulle komma och provrida! 21 Februari 2010 åkte vi till Norrhult (nästan vid Vetlanda) för att prova Toy. Jag sov hela vägen men väl framme möttes vi av två vita luddiga ponnyer! Den ena var Toy och den andra var Vicky. Men det måste ha varit något med Toys söta lilla blick som sa " ta hem mig jag är söt :)". Han har sån gullig liten valp blick hela tiden! Vi stod och pratade innan vi sadlade upp och gick ut mot paddocken. Fast där insåg vi snarast att det inte skulle gå att rida för det var en halv meter snö där ><. Så det blev att skritta på en isig grusväg fram och tillbaka tre gånger innan vi gick tillbaka till stallet. Vi köpte verkligen grisen ur säcken! Men vi tog hem honom på prov from 6 mars 2010 - 6 juni 2010 men innan dess stod jag fast vid mitt beslut att jag inte ville släppa honom! Jag har självklart fortfarade kontakt med Toy gamla ägare Sabina och hon följer bloggen! Det är lite darför jag har den så hon ska kunna följa honom och så hon vet att han har det bra :). Hon brukar komma på tävlingar ibland med eller så kommer hon till stallet :).
Provridningen!
Första dagen hemma (grimman har han kvar idag :D)
Efter första ridpasset. Mamma ledde honom i longerlina och jag satt på xd! Vi skrittade bara 500 meter men han var helt genom svett!

majja tycker


Vart ska man börja? det finns många sorters kakor
kladdkaka
chokladkaka
vaniljkaka
ostkaka
hoppas ni förstår detta oserriösa inlägg xD

Inspiration

Jag behöver lite tips på vad ni vill läsa här på bloggen :O! lämna hemskt gärna en kommentar :D

Toy 16 Februari

Vila ska försöka åka till ridhuset imorgon och hoppa!

Ang Toys och min ridsvacka

Inga ekipage är hundra procent perfekta hela tiden! Just nu tror jag mest att det ligger i munnen alltså att jag ridit för mycket med det tvådelade så han börjar strunta i det. Ska  be Majsan (massören) kolla hans sadel när hon kommer igen. Kan vara det med att han inte fått massage på riktigt länge men jag ska stretcha honom fram tills hon kommer och hoppas på det bästa! Min lilla bäbis är mitt allt och jag vill inte skada honom för resten av livet! <3

martingal

Vad tycker ni om denna? :)
Själv tycker jag att det är supersnyggt :)

15 % på hööks!


Toy 15 Februari

Gick skit! Skrittade bort mot grusvägen och försökte göra lite lösgörande. MEN just då så blir blir min ponny skänkeldöv! Bara för att jag inte har några sporrar!! åhh jäkligt arg blev jag. Sen på hemvägen ville han bara sticka och det hjälpte ju verkligen! Blev att korta upp gramanen regält och sitta och spänna sig hela vägen! KUL nej....
Väl uppe vid stallet så bad jag mamma komma ut med ett spö och  vanliga ländtäcket så red jag in i paddocken och försökte få honom lyssna på skänklen genom fram och bakdelsvändningar. Funkade ett tag sen sket det sig. Så jag fick göra det i trav. Sket i hur han gick i formen utan han skulle bara lyssna på min skänkel!
Stretchade honom ordentligt i kroppen sen och masserade väldigt mycket på rump/länd musklerna och bog/nack musklerna.Han var jättesöt/ÄCKLIG för han gäspade efter :).
Ja, min ponny är skit äcklig när han gäspar för han typ vänder ögonen :S!
vill ha tillbaka känslan som vi hade i somras <3

Toy 14 Februari

Ridhuset. Gick sådär han gick emot handen hela tiden och hängde sig i den.. Och i galoppen orkade jag inte hålla ihop honom. En såndär dag som man blir så arg så man inte borde rida! :o haha
Angelica sa att det inte såg så pjåkigt ut...

stallet!

ska åka till ridhuset ;D ses ikväll

Tillåtna nosgrimmor för ponny!


Tyglar!

Måste köpa nya tyglar för From imorgon så har inte jag några x)! Har sålt ett träns och tyglarna ska ingå till det! haha dåligt av mig! Men jag är väldigt kräsen av mig när det gäller tyglar... Lädertyglar är underbara att rida med OM dom är välsmorda och redan mjuka :). Vävribbs tyglar är tvärt NEJ! Dom är så extremt stela :(. Om jag hittar ett par vävribbstyglar som är mjuka så är det okej! Gummityglar är kärlek! Hade ett par förut men sålde dom för de gick at vira två varv runt Toy^^. Kom gärna med tips :D
Vävribbstygel 5/8" Glen Gordon Winner
mjuka testat angelicas!
Gummitygel 1/2" från Glen Gordon Winner

Toy 13 Februari

Vila sten hårt överallt :(

Toy 12 Februari

Red och mötte Emma med Bella på galoppvägen. Så skrittade vi upp till mitt stall och galopperade vi mot järnvägen då vi skiljdes åt. Toy blev lite ledsen när han skulle galoppera hem utan kompis men det gick bra iallafall! Han slappnade av i munnen när jag ställde lite krav på honom innan jag saktade av! Otroligt, det brukar han aldrig göra med skarpa bett o.O

film

hmm jag har en film på Toy som är massa bilder och filmer. Frågan är bara hur många som vill se den xd! Känns onödigt att lägga upp den om bara 2 pers vill se! Isf måste iaf tio kommentera att dom vill (:

Tävling

jag är med och tävlar om Benlindor hos Karin Warnmark.
Bilden är länken!

Outfit


Outfit


pysselsugen!

Jag är extremt pysselsugen! Vill göra något pannband men vet inte vilka färger!! Eller något annat... Kan ni komma på något? :)
'
Gamla rosetterna
nya rosetterna! har denna på alla Toys pannband

godmorgon!

Ska snart till stallet och rida ut med min överpigga ponny -_-'! Haha hoppas han beter sig lite bättre än senast!
Vad ska ni göra idag? :)

måsten

måste skicka in min ansökan till gymnasiet.
måste fota ett par förbygel/martingalar.
Måste ringa hovslagaren
Måste rida Toy
bland annat bättre bild på denna.

DISS

Stor fet Diss på detta sammetstäcket! Absolut ingen jag någonsin skulle vilja använda till vardags Skulle vara okej som tävlingstäcke som man vinner och har på ärevarvet och sen när man kommer hem trycker man bara in det i någon garderob ;)
Showtäcke i sammet

Tillbaka

Tack så hemskt mycket Sara för gästbloggningen! Du är guld värd!<33
Btw första gången vi träffades var på spök kvällen på KBF ;)
Toy fick vila, Angelica fixade allt hans. Ska försöka åka till ridhuset imon och endel nästa vecka :).Det har dragit in ännu mer snö och ska tydligen komma mer :(! Har iallafall bokat tid för massage till Toy. Måste ringa hovslagaren med... Får nog ta det i samma veva som massagen.
Jag vill ha sommar :O

Sara gästbloggar

Hejsan alla Alices bloggläsare!

Jag (Sara) fick i uppdrag att gästblogga här på hennes blogg ^^
Så idag är det inte Alice som förgyller bloggen, utan jag istället. (hoppas ni inte har något emot detta)
Det är fakstiskt den första gästbloggen jag gör någonsin, så det kan bli lite spännande, haha.
Tror att de flesta redan vet vem jag är, så behöver inte göra någon närmare presentation.
www.carlssonpataket.blogg.se

Men för er som har missat min blogg:
Jag heter då Sara Carlsson, bor i kalmar, har en D-ponny som heter Soccan.
Den är fullproppad med utrustning och outfits. Jag skriver precis vad jag tycker utan att ha en tråkig attityd. Jag tävlar främst hoppning men även lite dressyr. Rider även en hel del andra hästar, främst från ridskolan men även andra då och då. Under hösten har jag haft en B-ponny på tillridning. 
Ett stort intresse jag har är att fotografera, främst ridsport och brukar åka iväg på tävlingar för att göra det :) Men nu på vintern har det inte blivit så mycket eftersom kameran inte riktigt verkar vara kompis med kylan.. Annars är jag supernöjd med den, en Canon EOS 400D med ett teleobjektiv som är tillköpt.
Just nu har jag en bloggtävling igång i samarbete med Cheval Ridsport där tre vinnare lottas fram och får boots från Professional´s Choice.

Så om ni inte visste om min blogg sedan innan, ta en kik vettja?

Hur Alice och jag träffades kommer jag inte ihåg, men vi har setts på massa tävlingar och andra hästrelaterade sammanhang (tex. spökrunda i stallet, haha)
Hur som helst är hon en sjukt snäll person och Toy han går inte av för hackor han heller ;)
Hon har gjort ett superbra jobb med honom som hon ska vara stolt över (y)

Här är lite bilder på mig:

Jag och Soccan 



Jag och lite andra hästar, blandat lektionspållar och privata



Det var allt för mig sålänge :D
Ha det super!

Kram Sara

www.carlssonpataket.blogg.se


11 februari

Tror inte att jag kommer uppdatera någonting imorgon pga begravningen... Ska se om jag hittar någon vänlig själ så vill gästblogga :)

Toy 10 Februari

Skrittade bara lite med gramanen i hagen. Gick helt okej men det det blåste snöstorm ute så det blev typ bara 15 min ><!

Tror minsann

Att jag ska ta mig en tallrik havregrynsgröt istället för tårta till kvällsmat ;D! Måste förbereda mig för imorgonen är det nationella igen :(

Toy 9 februari

Vila pga av tid :(

Toy 8 Februari

Tycker vi drar ett streck över detta ridpasset.. Gick piss han bockade och drog som en idiot och ville inte vara lugn en sekund....

stallet nu

och jogga min söt ponny! Lösgöra honom lite med skänkelvikning över grusvägen. OM han är normal idag för det blåser extremt myckeet ute :O
det bästa <3

SNYGGT!!

G A L E T SNYGGT!! vill ha allt :O:(
såg att det var ett dressyrschabrak på bilden ^^ ska vara ett allround

nästa inköp

Blir tyvärr inga nya De niro stövlar då jag inte kommer ha råd med allt det^^ Så det får bli ett par nya Pioneer och ny hjälm samt ny mobil för min mobil dog idag -_-'... Haha
Ayr8 hjälm - Charles Owen

billiga tretorn

OBS STRL 41 SVARTA
Ni som är ute efter ett par tretorn stövlar billigt kan kolla här!

knoppar?

Vad tycker ni om knoppar? Jag har bara knoppat Toy två gånger och det har varit på dressyrtävling! Men jag funderar starkt på att knoppa till årets första tävling! Vad tror ni om det? Har inga bilder på honom med knoppar tyvärr :/

tror

jag tror tyvärr att toy får vila idag för det har redan börjat skymma och mamma har inte kommit hem :/

tänkte på en sak..

Jag har inte hoppat Toy på hack på evigheter :O! Ändring på det måste ske!!
vad tycker ni? Hackamore eller bett?

Grattis!

Rolf Göran Bengtsson och Ninja la silla kom 3a idag i bourdox (stavningxd) :)

Toy 6 Februari

Red ut med Sarah till galoppvägen, var helt okej underlag fast det var isfläckar på vissa ställen men det gick!. Lerigt som bara den och sen med en überpigg ponny! Hihi han var galet söt idag! Pigg men inte så han stack men han studsade ganska mycket på stället :). Love it <3 hihi

VILL HA!!

Träns Meredith High Line från Prestige
Benskydd PRO från Lami-CellNero Line Carbon Gel senskydd från Veredus
Allroundschabrak Platinum från Lami-CellAgnes Jeans Blue Denim från Martha Rideweare
Technical Material Riding Glove från Kingsland
Vacker ridstövel The Rose från De Niro Boot
dagens vill ha blev lyx vs budget med men inga av sakerna är direkt lika xd

För er som vill veta mer om mig!

Härmar Jakob lite med listan (A)
DIG SJÄLV
namn?- Alice jonasson
när fyller du år? - 14 april
några piercingar? - vart ska man börja? Navlen , smiley, haft töjning tills förra veckan nu har jag 3 hål i vänstra örat och 2 i högra..
vad har du på dig just nu? - underkläder shorts t-shirt
vilken årstid är bäst? - Sommar
hur ser den perfekta morgonen ut för dig? -SOLSKEN!!Och att man vet vad man ska ha på sig så man slipper stessa xd
vad tycker du mest om med ditt useende? - hahah min mage? xd
vad är du bra på? - sova eller lata mig :)
vem älskar du mest på denna jorden - TOYSKI!
VÄNNER
vem vet allt om dig ? - Donna,mamma tror jag.
vem är snyggast av dina vänner? - Jag jämnför inte mina vänner, för mig är alla lika fina!
vem är mest partyprisse? - Donna -_-'
vem av dina vänner är mest "evil" ? - majja
vem av dina vänner vill du slå: ingen xd
vem av dina vänner vill du kittla: ingen xd
FAMILJ
vem står dig närmast? - Mamma
har du bra kontakt med båda dina föräldrar? - hade det ja
vem är farligast i din familj? - ingen xd
vem ser roligast ut i din familj? - Danne! ( när han grimaserar)
vem är coolast? - jag
har ni något husdjur? - påni , 2 kaniner och två hundar.
står för underhållningen? - Danne
vem sover du oftast med? - Louise
OM IDAG
vad har du gjort? -  sovit :)
vad ska du göra nu? - sätta ihop outfits!
har du gjort något dåligt idag? - näe
vad har du ätit idag? - en kopp te
har du duschat idag? - gjorde det igår innan jag la mig
är du trött nu? - ja
vad händer i morgon ? - skola/syslöjd :)
har du varit i skolan idag? - nej
ANNAT
Hur mår du just nu? - glad
Har du piercat dig? -navlen öronen och smiley.
Är du hungrig nu? - nja
Vilka sidor på Internet är du inne på just nu? -  fb hastnet tradera och blogg.se
TELEFON/MOBIL
Vem ringde dig senast? mamma-
vem ringde du senast? - Majja
vem smsade du senast? majja
Hur länge sen var det du träffa din farsa? - 3 veckor sen....
Hur svarar du i telefonen/mobilen? - beror på. Oftast hej det är alice.
MUSIK
Lyssnar du på musik just nu? - nada
Vilket är ditt favoritband/artist? - Daniel Adams-Ray <3 men tycker om annat med :)
HAR DU:
För många vänner: nej
Tvångstankar: nja
Någon annan psykisk sjukdom: Nej
Någon fysisk sjukdom: nääää
Någon skada: spricka i mitt lillfinger,revben och lilltå!
Färgat håret: självklart!!
Brutit några ben: nästan lillfingret!
Egen dator: Japp
Bra självförtroende: nä
Kysst någon: Ja
Haft sex: kanske?
Köpt kondomer: nej? men's work!
Tagit nakenbilder: nej :S
Sagt jag älskar dig till någon idag: nope
Bjudit ut någon: nope
Varit kär: aldrig riktigt.
Dumpat någon: ja
Blivit dumpad: Ja
Rymt hemifrån: nej
Gjort något olagligt: kanske :)
H HÅR
Använder du mascara? - jaaa förutom helger då jag är hemma
Använder du wax? nej

 

Använder du ögonskugga? - nope
Använder du kajal? – ibland
Använder du volymspray? - ja
Använder du parfym? - ja
Använder du brunkräm? - ALDRIG
Uppsatt hår eller hängande? – hängande
plattar/lockar du håret varje dag? – plattar
Målar du tånaglarna efter varje gång du duschat? – psyko! haha nej
KÄRLEK
Är du kär just nu? - nope
Har du kysst någon idag? - nej
Har du ett förhållande? - nej
har snott en kompis pojkvän/flickvän? – nej
Vad hette din första flickvän/pojkvän? – Anton
Har du varit tillsammans med två samtidigt? – nej
Vem sov du senast bredvid? – majja xd
Vem sa senast att han/hon tyckte om dig mer än som vän? – ;)
Hur gamla var dina föräldrar när de blev tillsammans? – ingen aning ^^
Har du någon gång velat ha ditt syskons pojkvän/flickvän? – ALDRIG!
Skulle du kunna tatuera in din kärleks namn på armen? - NEJ
Vad gillar du för stil på tjejen/killen? –vene
tror du på kärlek vid första ögonkastet ? - Lite

 


Lady


dåligt

HEEJ! Jag har varit hemma hos majja sen i fredags så det har inte blivit någon update :/! Blir faktiskt ledsen.... Men ni har varit duktiga på att kommentera iallafall! Ska snart sova tror jag fast majja vill inte xd Hon sitter nere och reagar sönder! Busigt...
Mamma har köpt nytt träns till mig! Och nya ridbyxor! Asume! Tar bilder på det imon för jag orkar inte nu:). Ska rida Toy imon med! Aja puss! (fjortis ja! visste ni inte att jag är en ful fjortis?)
- Ah fast ne ;)...

Rätt gissat av

Sara carlsson xD! hahahaha denna underbara tjej har nog min hjärna tror jag o.O
bilden snattade jag från hennes blogg! Hoppas det är okej?
sjukt fina :)

helt sjukt

och helt sanslöst... Kan inte fatta det familjen känns som den ska dö ut! Bra start på 2011!
rip

olika storlekar

Melba
Bandit
Jojje
Toy
Surprice liten stor häst 5 år!! heheh mobbas inte :d
Herregud vad man utvecklats! Tror att den jag utvecklades mest på var jojje faktiskt! Skulle kunna ladda upp bilder varje dag på honom bara för han är så underbar!

goddag

Fin rubrik! Idag var jag inne på cheval på håltimmen! Pratade lite med Johanna om ideér om en stövel som jag funderar på att köpa! Jag fick bara fler och fler ideér medans vi stod och pratade! Men nu har jag bestämt mig iallafall! Det blir ett par nya De´niro stövlar sen! Vilka det är får ni gissa och den som gissar rätt får en länkning (a) :)!
Äntligen har DeNiro stövlarna anläntVacker ridstövel The Rose från De Niro Boot
Millenium Ramses 2 Moka ridstövel – De Niro BootMillenium Galaxy ridstövel från De Niro Boot
Fast jag tänker ju inte avslöja min idé för jag vill inte att någon annan ska göra så... Detta kommer iallafall bli asume! Dock har jag inte beställt dom än men det kommer nog såfort jag skaffar lite pengar :)
EDIT: dom kommer vara svarta!

Rid tips!




Detta är en mycket enkel ridövning som är ganska nyttig att göra ibland! Kan självklart göras i båda varven!
Inridning i trav vänster varv , Ställ gärna till vänster även på långsidan! Inte överdrivet men gärna lite. Vänd upp mot hindret OBS Inget högt hinder max 80 cm!!  Landa i galopp och vänd inte för tidigt stå upp i lättsits i landningen. Mitten av kortsidan sätter du dig ner och driver (eller håller in beror på hästen) VÄND INTE UPP FÖR TIDIGT särkillt om du har en ponny som gärna smiter förbi hindren! Håll om med skänklen.

Från Räcket till oxern ska det vara mellan 9,6-10,1 meter för d-ponny (två galopp språng) samma sak räcket efter. Denna "bana" får man inte stressa igenom för då blir det pannkaka! Ha kontakt hela tiden. Redan över sista räcket är det dags att räta upp sig och bli tung i sätet inte hård i munnen och göra halt.
Vissa hästar/ponnyer har svårt med halter! Toy är sån ibland när han blir för pigg... Men då är det jättebra att träna tex galopp på långsidan halt på kortsidan osv så dom blir mer alerta på skänklen och lite mer lydiga :)


Fråga till läsarna!

Hur gamla är ni?
Ska ni söka gymnasie iår?
Vad ska ni söka isåfall? :)

svar på ett par frågor!

Vad är Toy för ras? :)
Hur länge har du ridit?
Vilken häst betyder mest för dig?


Svar: Toy är en renrasig connemara :)! oj tror det är 8 år nu? men jag är inte säker ^^. det var med klurigt.. Toy är den hästen som betyder mest för mig just nu men jag har haft många älsklingar innan det! Jojje är en av dom! Han är min bäbis! Så Toy och Jojje är dom som betyder mest för mig :)


förlååååt

jag vet att jag inte laddar upp några roliga saker här längre!! Men mitt liv är tyvärr inte så roligt just nu... Kan ni ge några tips på vad ni vill läsa så fixar jag det!!


Toy 31 januari-1 februari

Vila. Väntar på att det ska smälta liite till..

RSS 2.0