Toy 31 december

Det var så otroligt fint väder så vi tog en sväng ute på fältet! Han tyckte det var skit kul men samtidigt jobbigt x)! Sen är han lite rolig för han tycker rådjur är jäääättte läskiga men när dom skuttar iväg så vill han springa efter! Söte!
Men han var jätteduktig som höll samma tempo hela tiden och ökade när jag ville och sen samlade han sig jättefint med :)!

- jag vill ha sommar och hoppa :(


MIN KATT

Åt precis en fet svart spindel :S Euuuwww :O


söt kisää :)

Toy 29 december

Red på snövolten i hagen. Hade graman och novabettet han var hur duktig som helst:o! Trodde han skulle vara hur jäkla tjurig som helst men näe! Red jätte mycket övergångar med hjälp av rösten! Han fattade typ direkt! Tog gramanen bara så han får arbeta lite mer med ryggen. Red honom nästan varje dag med graman när jag hade köpt honom bara för att han skulle bygga på sig så nu gör jag det igen ^^! Vill komma iväg till ridhus snart med.. Tackade oturligt nog nej till det i tisdags :(

Tänk att det bara är en dag kvar av 2010 :o


Förlåt

För den kassa uppdateringen :/ lovar att skärpa mig! Var på Cheval och Hööks idag! Blev tyvärr inget köpt på Cheval.. Tänkte köpa GlenGordon vävribbtyglar men jag hade för lite pengar med mig>< FAIL! haha
Tog bussen till Hööks och tittade runt skulle köpt nya tyglar där istället men dom som jag ville ha hade utgått >< Däremot hade dom börjat ställa fram massa fina saker från sitt nya sortiment! Blev kär i endel saker(ovanligt!)
Köpte bara en varmtröja ist!
Dom hade rea på en hel del snygga träns! Bland annat det som Sara carlsson har :)
Tråkigt inlägg utan bild :(


pappas jobb igen!

är på pappas jobb och fixar ännu mer med bilen! Klar för grundlack iaf! Eller nästan ^^! Har inget intressant att skriva just nu så ni får önska inlägg :D

pappas jobb

har varit på pappas jobb hela dagen och ska snart åka hem! Toy har alltså vilat idag för jag hann inte. Wohooo vilket roligt inlägg detta är xd! hahaha men ah ^^


Toy 26 december

Vi kan säga att jag inte red för det gick pissigt dåligt! Han är tjurig och stel och då blir jag sur och stum och arg! Nej usch måste komma till ridhus snart så jag kan rida ordentligt! Och massage åt plutten!


v 51

Vad vill ni läsa om nästa vecka? måste planera upp lite :)! Önska på!

svar på fråga


Haha mjo någon gång kanske? Men inte för tillfället då ja inte orkar leka fjortis och ta bilder på mig ;D

Binnas Toy

Toy är en Busig connemara valack som gärna vill ha det som han vill! Alltså är han envis! Men inte dum så utan bara envis! Transporten är en sak som han gärna visar sin envishet i dock vinner han aldrig då jag är mer envis! Han är en ärlig ponny i ridningen och gör alltid sitt bästa! Om han river eller stannar är det inte hans fel utan oftast mitt!
När vi köpte honom hade han stått hos samma ägare i 9 år och samma stall. Hon hade tävlat och tränat dressyr upp till LA. Sabina som hade Toy innan köpte honom när han var 7 år. Då hade han bara varit skogsmulle. När vi provred Toy så skrittade vi bara på en isig väg ett par gånger fram och tillbaka för mer än så gick det inte. Men vi bestämde oss endån för denna lilla luddskallen! Jaa han var super luddig! Vi kom överens om att vi skulle ha honom på prov från mars-juni bara för att komma igång lite och lära känna honom lite. Första månaden var jag så tveksam men endån beslöt vi oss för att behålla honom. Det var bara att bita i det sura äpplet och fortsätta! Första träningen var något man aldrig glömmer! Hahaha en helt omuslkad ponny som nästan aldrig hoppat innan skulle nu hoppa! Waahh , sa nog Toy ungefär xd!


Ser ni på filmen så kommer ni förstå vad jag menar xd!
Allting rullade på och vi fick bättre rutin på hoppningen , dressyren och så fick vi upp konditionen! I maj startade vi första dressyr tävlingen som gick i Lb:2 vilket gick helt okej! Han var rädd för hela vänstra långsidan! Men vi kom runt iallafall! I maj startade vi även våran första lokala ute på gräs! Det gick också helt okej! Han testade mig ganska mycket men tror att det var mest av orutin^^.

Tränade ännu mer under sommaren på konditionen och på hoppningen. Det gick bara bättre och bättre för varje gång! Vi hade en till tävling i juni som gick sådär. Tror jag fick 8 fel i ena och 4 i andra men kommer inte ihåg xd.
Fick iaf våran första placering i somras på hemmaplan!
En liten 3dje plats i 90 cm! Efter det har det bara rullat på med rosetter och placeringar! Och det har bara kännts bättre och bättre för varje tävling! Toy är en sån ponny som stortsett vemsom kan rida! Dock inte farträdda när man rider ut då han tycker om att dra iväg xd! Men han är en riktig bäbis!
Jag är så himla glad att vi köpte honom för jag har utbildat honom lite på nytt nästan iaf i hoppningen ^^ Om ni vill se fler filmer finns det på min youtube profil!
Har tyvärr inga nyare ridbilder men det blir det såfort jag kommer iväg till nåt ridhus ^^ Hoppas ni förstår vem Toy är :D

Vill ni?

Att jag ska berätta lite mer om Toy? :)

3 av 5

smort 3 av 5 träns xd hahah ska börja på de sista två nu :D

Heej

Hoppas ni alla är nöjda med era julklappar?
Det är jag iaf! Fick igentligen inte så mycket men jag har ju en häst som kostar pengar med... ;)

-Rambo micklem multi bridle *DREEEGEEELL*
- EN BIL :O
- godis
-pengar
- kläder
- smycken
- foto på toy ^^

Typ det men är super nöjd!

Red ut idag med! Testade nya tränset och det tredelade till sen red vi ut i 1 METER djup snö! Jag skojjar inte för snön gick nästan upp till magen på Toy! Det gick jättebra och Toy var super söt i sitt träns :D
Nu ska jag putsa alla mina träns xd


God Jul

God jul på er allihopa!


Saker ni troligtvis inte vet

Om Toy!
1. Han hade inte hoppat men än 50 cm när vi köpte honom!
2. Han har fettknölar på insidan av rumpan som förra ägarna tagit prover på för att vara säkra på att det inte är cancer!
3. Han har en kula mitt i bringan som känns.
4. Han kan vara jätte tjurig när man borstar/sadlar honom.
5. Han hatar att stå stilla.
6. Han försöker gärna hoppa ut från boxen.
7. Han kan puss på kommando :D!
8. Han är svår att lasta (iaf själv)
9. Han har börjat tycka om hoppningen bättre nu och är piggare!
10. Han är en riktig godisgris :D
11. Han är igentligen isabell.

Toy 23 december

Red ut med Angelica och Lobban igen!Tog runt ett av fälten. Väldigt djup snö nu men det är bra träning! Jag red med Kimblewicket idag och bara hög nosgrimma (engelsk kallas det tror jag?) Himla skönt att han fungerar så bra på det bettet! Buse ponny! Han gick jättebra idag :).

Sen red jag Hermes igen men Angelica och Gangstern. Gick jättebra det med! Hon var piggare idag än vad hon var senast så det var lite x-tra kul! Det räcker med att göra en liiiiiten rörelse med benen så byter hon galopp!

Tog in hästarna sen och bytte täcken och gav dom mat så dom slipper vara ute i snön:)!
Nu julstädar vi här hemma... Måste packa för jag ska åka till pappa ikväll men jag kommer tillbaka imon xd!


hoppas tomten kommer med ett sånthär :D


Filmen

från tävlingen 21 november xd


storlekar

Tänkte skriva upp alla Toy´s storlekar bara för han är onormal xd

Träns: ponny cob och full
schabrak: Ponny/full
ländtäcke:135 cm (förlitet :O)
Ute täcken: 135-145 cm!!
Sadelgjord: 110 cm
Benskydd: Ponny eller cob ( xs - s)
Huva: Cob (används typ aldrig)
Grimma: Cob/full
Tyglar: Ponny/cob

Kommer inte på nåt mer xd men jag menar Toy är en D-PONNY! och han har 145 :$ bara lite stort!
Vad har din häst/ponny för storlek? :)

Toy 22 december

Irländar Toy!

Hahaha ja idag trodde Toy att han var en irländare igen! Red samma väg som i måndags fast med Sarah och Emma denhär gången! Skrittade ditåt sen galopp tillbaka! Han bara flög iväg och skulle springa ikapp Monne!
Fort som attan gick det! Monne har endån gått galopp innan och Toy låg nästan jämnsides med honom tills Emma ville sakta av.(hon höll på att tappa sitt ländtäcke)!
Grymt roligt men jag tog Pessoat bara för att jag visste att han skulle vara pigg, Men han bara sket i pessoat och drog!! Fick rida typ serpentiner tills han stannade! Haha söt ponny!

Div 2 träning i somras


när jag inte

Uppdaterar så har jag besöksrekord och när jag uppdaterar så sjunker det :S

nawwaww :'') <3<3

Cheval ridsport

Var inne på Cheval idag efter skolan! Nästan två timmar! Pratade endel med Johanna (steffies mamma) och sen Steffie när hon kom. Johanna visade mig ett tränsen från Rambo som jag vet att Steffie har till Poppie! Galet snyggt! Funderar verkligen på om man ska önska sig ett sådant i julklapp?
Sen var jag bara tvungen att prova de nya De Niro stövlarna! Stövlarna blev jag kär i på en gång! Sånna måste jag ha någon gång! ;D

Rambo ® Micklem Competition träns
Rambo micklem competition 1665 :-
Rambo ® Micklem Multiträns
Rambo micklem multiträns 1341 :-
lite osäker på vilket av de jag skulle kunna tänka mig till Toy... Dom är lite olika i funktionerna.
Millenium Ramses 3 Black ridstövel – De Niro Boot
Dessa stövlar eller dessa
Vacker ridstövel The Rose från De Niro Boot
Helt lovlet :D!


/care

lite /care på detta inlägget men jag tycker det är kul iaf ^^
Jag har ju tandställning och ska igentligen ha ett gummiband från underkäken - överkäken på natten men jag har inte haft det på kanske  3 månader . Men inatt hade jag det dock vaknade jag mitt i natten att jag hade ont i munnen så jag tog ut gummibandet och slängde det på golvet och somnade om xd


Ridit

Wihoo idag trotsade jag och Angelica snön och begav oss ut i meter hög snö! Massa roligt! Började med Toy och Lobban vilket gick bra men båda hatar snön lika mycket... Skrittade över två fält och sen upp på snövägen sen vände vi och tog snövägen tillbaka i galopp! Höll mig på säkert avstånd från Lobbans rumpa för han har vilat ett tag och är vääälldigt pigg! Det var Toy med... Fattar inte varför jag inte tog martingalen xd! Huvudet rätt upp och full fräs! Hahaha lyckat att stanna honom! Fick lägga volter i slutet!

Sen red jag Hermes! Angelicas super fina sto tror hon är 6 eller 7 år? Jättesöt! Jag har inte ridit storhäst på ett tag eller jo Gangstern ( angelicas tredje xd) men då skrittade och travade jag bara. Men Hermes är för underbar! Hon känns som om hon vore 10 år äldre än vad hon igentligen är! Bara man kortade tyglen lite så gick hon ner på tyglen och sen höll hon sig där i galoppen med! Himla mysig!

Hermes <3

Lobban <3

Gangstern <3 ( charmig vinkel xd)


skillnad

Mars 2010


Juni 2010

ganska roligt att man kan göra en sån stor skillnad på 3 månader! Inte nog med att Toy har förändrats utan jag har utvecklats inom min ridning med!Kommer ihåg den bilden från i somras hur underbar han var att rida och jag ville inte sluta le!
Döm mig inte jag vet att jag inte är någon super dressyr ryttare!


booommm

heheh jag har ingen aning om vad jag ska skriva om o.O Hjälp?

Stryka

Kan nästan stryka det jag sa i det förra inlägget om att Toy vilar. För denna veckan har jag ridit honom 2 gånger!

I onsdags så red jag upp en volt i hagen vilket Toy inte alls tyckte om (min ponny hatar snö)! Haha men det gick ganska bra krävde inget annat än att han skulle lyssna på mina hjälper. Men däremot om jag tog ett ledande tygeltag så galopperade han sidvärts xd! Skulle igentligen bara skritta och trava men i skritten ville Toy trava och i traven ville Toy galoppera... Så det blev lite travarbete och mer galopp.Men ridpasset var helt klart godkänt för att ha vilat ett tag ^^.

I Lördags så tolkade vi efter Toy! Vet inte om han har gjort det innan men det borde han ha gjort för han var super cool! Däremot var den riktiga tolkselen hemma så det blev två longerlinor ;)! Men det var jätte jobbigt att gå i snön tyckte Toy så han fick långa tyglar hela tiden ;D


svar på frågaDet kommer fler bilder/filmer på när jag rider! Men just nu så har Toy vila så det blir inte så mycket bilder då!
Men tack så mycket för tipsen ;D
Edit! Påminn mig om att lägga upp filmen från senaste tävlingen!


Jag lever!

Yaaayy jag lever!! ( eller nåt.) haha ska svara på lite kommentarer och planera upp lite inlägg innan det kommer lite mer :D

Simon´s Cat

hahahha asså allvarligt jag dör av den här katten för söt bara!

Snyggaste hjälmarna


Vad tycker ni? Nästa gång jag köper ny hjälm kanske det blir en Ary8? Men nästan alla vill ju ha dom nu...
Hampton är snygg väldigt stilren men tänk om man får ägghuvud i den?
Gpa tycker jag  är super snygga OM om har det silvriga nätet! Tex det helbruna Gpa är inte snygg enligt mig!
Lami-ell(en) har jag själv dock mörkblå men det känns så tråkig nu..


Dissar

Denna hjälmen Ser ut som en moped hjälm från 60-talet!


schabrak!

Har funderat länge på att göra detta faktiskt! Bokstäverna kommer från ett av mina linnen och längs kanterna på bokstäverna är det swarowski kristaller ( inte äkta såklart)! Sånnahär ideér älskar jag att få!
Då passar det bra att gå hantverk sen! Men måste köpa schabraket med! Tror jag ska köpa både ett brunt och ett svart eller ett svart och ett blått? :o


Fälttävlansskydd?

Ska försöka starta fälttävlan nästa år! Och har redan bestämt att i terrängen ska Toy ha Limegrönt Eller Guldglitter! Men vet inte vilka av dessa som är snyggast! Vad tycker ni?
sista chansen

Att önska inlägg!

Hemkommen

hemma från stallet. Ska försöka planera in några tidsinställda inlägg nu tills nu i veckan men vet inte riktigt vad jag ska skriva om...
Vad vill ni?Några tips? :)


godnatt!

Har morgonen i stallet imon så borde nog sova nu! Tänkte att jag kunde skritta Toy imon men hinner inte det på morgonen... Aja på måndag kanske? Måste ta Julbilder snart med!
 Min lilla älskling!


förbyglar

Skrev häromdagen att jag har 4 förbyglar till försäljning! Nu har jag 3 kvar! Ena ville Sarah i stallet köpa och den andra med 3 punkts fäste funderar jag på att prova till Toy! Sen hittade jag en mörkbrun förbygel från flytten som ska säljas :)!! Hör av er om ni är intresserade av bilder!


Anna scarpati

Kom på att Anna scarpati schabraken kan man ju special beställa! Så jag hittade dessa till Sara Carlsson ;)


Tips

Måste tipsa om ett läder balsam från Veredus! Angelica i mitt stall har det så jag brukar snatta lite men nu har Cheval köpt in det så då kommer jag lätt köpa eget ;D!
Luktar super gott , Mjukar upp lädret jättebra så jag tycker verkligen ni borde testa detta!

Och en rengörning som ni också borde testa är från Trikem! Både rengör och återfuktar!
69:- Har funnits på City gross


Godmorgon!

Hahaha näe jag gick faktiskt upp vid halv 10 ^^! Var på klassfest igår så blev ingen uppdatering! Men jag tog en runda på Toy igår! J*******klar vad pigg han var ;O! Ska försöka skritta igång honom nu för hovslagaren kommer om en vecka så då kan jag börja rida igång lite mer normalt!


JIN sporrar

Idag har Cheval ridsport rabatt på JIN sporrar!
350 :-
Matchande sporrar till Jin Stirrups i Röd
Hade själv velat ha ett par limegröna!


Bloggen är tråkig

jo tack jag vet! Men när man har mycket i skolan och hästen inte är igång så blir det så! Var i stallet idag och mockade osv tog även hem 4 förbyglar+martingal som ska säljas! En ponny mörkbrun och två tabacco strl full. Och en mörkbrun strl full. Alla är jättefina väl smorda säg till vid intresse ^^
säljer även endel här : www.hastutrustningtillsalu.blogg.se


Min ponny är..

FET som bara den! Drog av honom täckena idag! Han är som ett klot! Så antingen börjar jag rida NU eller så blir det inga tävlingar alls i Januari! Dom fick från och med idag fri tillgång på hösilage i hagen och min pony var nog igentligen det som behövde det minst! Han okuperar upp balen som värsta egot! Åhh aja det skadar nog inte att rida nu?

Har mer snö än så men orkade inte och så ser min ponny ut som ett monster :D


funderar

på att starta en tävling? Men då är frågan vad ni är intresserade av att vinna?

Bloggtorka

bloggtorka här på bloggen! Hjälp mig! Vad vill ni läsa om?


Lyx vs Budget

Budget
 
Hööks 359:-
Lyx

Dyón  2445 :-


Mina älsklingar!

Gud vad jag älskar er! <3


nya kategorier

Hissa och Dissa , Dagens ridpass Och Lyx vs budget

Hem till Karina

Ska till Karina (pappas tjej) i ljungby fredag-söndag och hjälpa henne få ordning ute på logen. Senast rensade vi ut isolerade byggde ett foderrum. Nu ska vi slänga ut massa brädor och hämta hem hö och spån osv så hon klarar sig! Hon ska nämligen operera sitt ben nästa vecka. Äntligen!
Sen så får man även lite tid att mysa med lilla Ewert, Elwira och Kryddan! Undrar hur stor "lilla" Ewert är nu!

-Från vänster Elwira , Ewert och Kryddan.

- "Lilla" Ewert <3

-Foder rummet som vi byggde senast :)


Hiss och Diss

Börjar med att Dissa!
 Hööks platta nosgrimmor!! Platta nosgrimmor är faktiskt snyggt ska själv köpa en sådan men Hööks sånna är ca 2 cm bred inte så snyggt! Dom ska vara iaf 3 cm! kanske inte låter som om det är så stor skillnad men det tycker jag (:!
 
Och så vill jag Hissa
Hööks eller ah dom nya swarowski pannbanden! Visserligen galet dyra men så sjukt snygga!


blyga?

ehehe var inte så blyga! Ingen fråga är dum!

RSS 2.0