Toy 30 november

Red i paddocken. Han var sjuukt pigg i galoppen ehehe.. När han blir pigg blir han stark och då blir det svårare att arbeta igenom honom... Men jag lyckades lite iaf (: fårse om mamma rider nåt imorgon annars får jag ta det på fredag för imon ska jag bort till Göteborg med Cheval ;) mihihi busigt..

Toy 29 november

25 minuter skrittarbete i paddocken. Lyckades lösgöra honom någolunda ^^

Där rök mitt studiebidrag..

Hittade detta täcke på Hööks så var bara tvungen att köpa det då jag lääänge gått och suktat efter det! MYCKET billigare nu dessutom :D! Hoppas att jag kan hämta det imorgon efter skolan!  964:- 1929:-

svar på fråga

Emma om blåååååst och reeeeeeeeegn!!:
hej! :) hur kommer det sej att du började intressera dig för hästar?? :)

SV:
Jag har ALLTID tjatat på både mamma och pappa när jag var mindre och så var jag väääldigt kär i hästar så tillslut gav mamma efter och lät både mig och min syster börja på ridskolan :). Började rida på Ridklubben Udden!

Den här bilden var ju inte ifrån igår direkt.. Hahah min första sommarponny Melba :)

Monne 28 november

Red Monne åt Sarah för hon hade massa plugg! Roligt, då jag visste att han hade vilat hela förra veckan och tagit det väääldigt lugnt på uteritten i lördags så förväntade jag mig att han skulle vara en tickande bomb! Men näe, hur lugn som helst.. Började med att skritta fram på långa tyglar i 10 minuter sedan korta dom men fortfarande vara väääldigt lätt i handen. Red mycket skolor som uppvärming så som öppna sluta och skänkelvikning.
Traven och galoppen var han hur fin som helst i! Allt bara lossnade och han blev underbart mjuk! Galoppen var som i somras.. Jag sitter med vääldigt lättsits i sadlen,Styr med skänklen/vikten och bara håller om. Härligt! Var så man nästan inte ville sluta rida (:! Blev iaf 45 minuter!
Monne är förövrigt tillsalu ni som är intresserade utav en välutbildad läromästare :)

Toy 28 november

Massage dax igen! Han satt fast lite här och var så nu hoppas jag att han är mjuk och fin igen :D! Imorgon ska jag ta skrittarbete i paddocken och på onsdag skritt och galopp och på torsdag som vanligt :)

blåååååst och reeeeeeeeegn!!

Hade morgonen i stallet i morse släppte bara ut alla 4 och åkte sen hem och sov (:. Åkte upp sen igen runt 15 då blåste det storm och hällregnade.. Var bara till att ta grimmorna och gå lääääängst ner i hagen för att hämta de 4 ponnyerna som absolut vill gå mot regnet.. HOST. haha men vi lyckades få in blötdjuren iaf men vi blev nog blötare än de.. Mina byxor såg ut som lacktights det hade regnat igenom byxorna+understället+strumporna+trosorna.. MUMS Jackan höll tätt men den blev vääääldigt blöt den med.. ;( hahaha.. Ponnyn fick vila ;)

Toy och Totte 26 november

Sabina kom och red ut på Toy :)! Hade alla 4 ponnyerna med på uteritten väldigt mysigt!! Jag red Totte och hade gramanen på honom men väääääldigt löst! Han är så gullig för han tror att han sitter fast jääääätttehårt fast den sitter hur löst som helst ><. Söt ponnyn! Men han arbetade på fint trots lite små protester (söta bockningar).
Man får hela tiden påminna sig om att han bara är 4!! Han kan ju redan nästan allt :o
Sabina och Toy

toy 25 november

Red ut till fårhagen. Gick sådär han var ganska fin i vänster varv men i höger tar det tvärstopp. Han är låst i bogen där tror jag.. Jag har ont i min högra skuldra samt högersidan av min rygg vilket gör det just nu omöjligt för mig att rida igenom honom... Han ska få massage på måndag som tur är!! Imon kommer Toys gamla ägare Sabina och vi ska rida ut :D!

Toy 24 november

Vila.. Var ute i hagen och gullade lite med honom :)
Bilden är tagen 24 november 2010! Exakt ett år sen men ingen snö nu! :D

jag avlider

Jag är inte i vanliga fall så jääätte förtjust i choklad men denna!!!ÅÅÅÅÅH man vill inte sluta äta den :D Står helt klart med på min önskelista!

Toy 23 november

Red ut till ett fält och lät han springa av sig och sträcka ut sig! Tjohoooo sa Toy ^^. Dock var han ganska stel så jag har endel att rida igenom nu... Ponnyn blev svettig för han har fått ganska bra med päls men det känns onödigt att klippa han nu när han ska få sin vila snart. Klipper efter den ist!
ÄLSKAR att inte snön har kommit än!!

Love me or hate me meeeeeeeeen

Jag saknar faktiskt dessa kedjepannband!!! Skulle hemskt gärna ha ett på Toy men de jag har kvar är i shettis size ;(.. någon som har för en billig peng?
Bilderna hittade jag på Google

schabraket och saker från Hööks

Schabraket jag lyckades vinna ;D hahaha
strumpor,keps,sittunderlag,fullt stämpelkort och nyhetsblad.

Nya saker från Hööks som jag gillar.

Schabrak 229:-
Ridtäcke 599:-
Stalltäcke  599 :-
Tofflor 99:-
Träns 589 :-
Hundtäcke 189:-

Hej hej hej! :D

Kom precis hem från en lååång men faktiskt väldigt rolig och nyttig dag! Mamma och jag tog stallet på förmiddagen. Hon mockade och fixade endel inne i stallet medans jag var ute och spolade ur släpet från igår! Sjukt ur mycket två ponnyer kan skita ner på en dag xd! Nu blev den som ny igen :).
Lyfte undan lite lastpallar ute i logen med så vi kan putta in "kuvertet" imorgon. Våran en hästarstransport från 60-70 tal!
Tillverkades bara 3 utav den och två av de finns kvar (fanns iaf för två år sen) och en av de är vår! Ganska fräckt :D! Gick ut med lite hö till ponnyerna innan vi åkte.
Toy var lite lerig idag men inte så hemskt.. Men nu får han faktiskt rulla sig. Sen släppte mamma av mig vid Cheval så åt jag lite och hjälpte till att packa. Cheval var ju en av utställarna på Volswagen Riders on Tour idag!! Var riktigt roligt där! Var med i en tävling som Svenska Ridsportförbundet hade och jag vann faktiskt ett schabrak :')!
Glad tjej eller vad? hahah men såklart glömde jag det på Cheval sen så får visa det imon!
Fick "goodiebag" utav Lantmännen och Hööks!
Jag tog inga bilder för min mobilkamera suger.. Fårse om jag kanske kan få låna några av Sara eller om Johanna tog några? (a) hihi
Lyckas inte få till texten bättre ;( sry

Tävling 20 november

Lc: Vet inte vad som var felet med honom... Han var extremt spänd och allt var suuuuuuuuper hemskt enligt Toy. Var riktigt förbannad på honom efter den klassen!! Dubbel nolla men kunde lika gärna blivit utesluten!
Lc+5: Bytte till hackamore och red mer. MYCKET MER. Gick ganska fort för att vara Toy. Han hoppade superfint men jag glömde sista svängen i omhoppningen så fick ta en större.. Hade jag inte glömt den så hade jag nog kommit 4a! Kom ist fjärde utanför placering! Ponnyn var felfri men inte jag! ^^ Nu taggar vi 11 december sen blire vintervila :)

Bilderna är tagna utav -http://emmahellgrenn.blogg.se/ Tack!!
Släppte ut Toy och Monne ett tag sen. Toy var fullt påklädd såklart! Men han såg väälldigt nöjd ut när han hade fått grisa ner sig liite ;)

Glöm inte bloggtävlingen!

http://binnastoy.blogg.se/2011/november/bloggtavling.html

outfit för imon

enkelt men ganska snyggt! Tar med mig två par benskydd så jag kan byta ifall de blir blöta och leriga.
Tröja- Ginatricot
Pannband- Charlies
Stövlar-Pioneer
Röda benskydd- Equi-guard
Grå benskydd- Catago pro
Schabrak- HKM

Toy 19 november

Tog en skrittrunda ute barbacka på ca 25 min! Allt var jääääääääääääättefarligt ute tyckte Toy.. Badade halva han efter med ^^ benen,svansen,manen,halsen och halva ansiktet >< haha han var väldigt glad på mig sen.. näää :d

Toy 18 November

Flängde runt en massa barbacka i paddocken! Hann inte rida ut för det blev mörkt fort :( Formen glömde vi helt idag utan vi skulle bara ha roligt! Satt mest på långa tyglar och lät honom springa runt fast han försökte sticka ut från paddocken en gång hahaha... Hoppade lite smått med mest för att kolla av honom inför söndag. 90 cm stannade vi på. Kändes som om vi hade kunnat höja till 110 utan problem direkt! Grym var han! Imon måste det bli uteritt och ett bad! :)
Testade även ett nytt torrschampoo från Veredus idag! Jag tycker att det löddrade mer än vad det hjälpte :(. Fläckarna spred ut sig mer istället, eller är det Toy som är för skitig ^^
Före
Efter
Inga rättvisa bilder då den ena är i motljus men inte den andra ^^..
Visstja! Jag tränade mycket med röst på Toy idag! Sa jag backa så backade han, Sa jag fram så gick han fram! Höjde jag handen och sa Upp så stegrade han! Han fick till en stegring som var riktigt fin!! Nu taggar vi inför söndag och 11 december.. ;)

kalmarit? jappjapp

Kan göra ett inlägg där jag säger dessa ord ><! Folk brukar klaga på min dialekt ;D

FYFAN JÄVLA IDIOTER!!!

Ursäkta mitt språk men jag blir så jävla förbannad/äcklad av denna filmen! Kollade knappt halva vill inte se mer.. usch
Förstår verkligen inte hur man kan vara så korkad att göra nåt sånt?!
Ni som är känsliga bör nog inte kolla...

Toy 17 november

Red 25 minuter i paddocken. Den var inte frusen idag och ponnyn markerade ingenting idag!!SKÖÖÖNT. Red mest för att känna på honom inga större krav. Fortfarande seg men antar att det är för att han fått gå i paddocken varje dag så imon får jag rida ut och på lördag ska jag försöka hinna med en runda ute med! Tänkte bada Toy redan imorgon så man har det gjort inför tävlingen. Ska åka och köpa torrschampoo imorgon med så fläckarna han hinner få efter badet ryker ;)! Ingen smutsig polle här inte!!
Eller..?

Toy 16 november

Longerade lite i paddocken med grimman mest för att se om han var något halt eller så. Jag tyckte han markerade lite på höger fram men när jag bytte varv till vänster så tyckte jag vänster varv :o... Mamma såg inget iaf, kanske är jag som stirrar mig blind? Eller så har han fått någon spark. Ska kolla imorgon igen är rädd om min lilla påni! Vill kunna slå in honom i bubbelplast!! :D

nu så funkar det :)


Smart jag är!!

man kan ju inte kopiera mina bilder.. ehe Jag ska genast ta bort det! :D

Toy 15 November

Tog dressyr sadlen och tänkte rida lite dressyr i paddocken. Men när jag travade fram så kändes han inte riktigt ren.. Bad mamma kolla men hon såg ingenting! Det kändes liksom inte über mycket men nånting var det iaf! Men men får longera honom imorgon ist och se om jag ser nåt. Men red iaf 25 minuter varav 10-15 var skrittarbete bara.

Dagens fråga

Varför tävlar ni? Tävlar ni för att få en rosett och klättra i klasserna?
Jag tävlar för att träna eller utmana min ponny för att se om han hoppar lika bra borta som hemma. Och för att utvecklas. Jag struntar fullständigt i rosetterna. De är bara små tygbitar som man kan få för många av. Det är inget viktigt för mig. En bra runda är när hästen gör bra ifrån sig och likadant med ryttaren. Jag har haft rundor med placering som känts skit rent utsagt. Och vet ni? Jag har inte velat ha rosetterna då. (fick dom iaf) men jag tyckte inte att jag/Toy gjort mig förtjänt dom.
superhelgen var faktiskt en av dom.. Jag tyckte det gick sådär fick inte riktigt fram honom så som jag ville. Hoppade av honom när jag kom ut och sa " nja det gick någolunda bra men tror inte det räcker till placering." Och direkt så ropade dom placeringarna i högtalarna och så hade jag kommit 4:a...

Bloggtävling!

AVSLUTAD
Tävlingen avslutas 5 december.
1.Kopiera bilden nedan och lägg in den i din blogg, hemsida, facebook eller liknande. Länka till www.chevalridsport.se och detta inlägg.
2. Gilla Cheval ridsport på Facebook.  Har du inte facebook får du självklart delta iaf.
3.Gå till Cheval Ridsports webshop och välj en favoritprodukt.
4.Skriv en kommentar i detta inlägg som innehåller:
Förnamn och Efternamn
Mailadress
Länk till inlägget med bilden som du publicerat på din blogg/hemsida.
Länk till favoritprodukten.
Lycka till! :D

bloggtävling på g!

Saken är hemlig men Cheval är sponsor! Nu ska jag iväg på kvällstur med påni! Mer om tävlingen då :)

så jäkla underbar


efter stallet idag

så styrde mamma och jag vår fiiiina bil till verkstan! Jag testade att använda interiörtvätt damsugaren på två vintertäcken! De blev ganska rena. En interiörtvätt damsugare är en damsugare som sprutar ut vatten med medel i och suger upp det. Hahahahha fiiin förklaring... Mamma polerade lite till på släpet det är igentligen klart nu men ska på med sista lagret med vax så den håller sig bättre :).

Toy 13 November

Red ut till fältet med Sara&Monne. Började med att skritta ett varv sen trav ett och galopp 2 varv! Toy skötte sig väldigt bra och var mjuk och fin både i munnen och i halsen. Överböjde lite i både galoppen och traven för att stretcha.  Anledningen till att jag inte visar några nya bilder på Toy är för att han är Gul!!! Eller brun eller grön eller nåt annat! Men han är lååååångt ifrån ren hursomhelst.. :( Han ska få bada på Lördag sen är det tävling på söndag. Frågan är om man verkligen vågar åka på träning när han är så smutsig? >< haha

Gymnasie mässaaa

Ryckte ut för en vän igår/idag och sov där med! ca 3 h (a) hahaha jag har gått mellan koma och hyper hela dagen typ och gjorde inte ett smack på mässan mer än att äta godis..  Kom hem var trött eller ah jag ÄR trött fortfarande ><.. Ligger på soffan just nu och hoppas på att antingen piggna till eller sova en stund. Majja var über snäll och tog Toy idag! Mamma hade fixat allt utom motionen :)
Fiina tröjor vi fick med! Nä... Mode medveten vetitusan om jag är? :o hahahaha
Vad har ni hittat på idag? :)

Toy 11 november

vila... blev så sent så åkte upp med Syster och fixade allt. Ponnyn såg ganska nöjd ut när han fick stå i en annan box och äta hö och bli ompysslad! La på honom ett till täcke var så kallt så jag ville vara lite extra snäll :d!

min middag/kvällsmat

Två skivade leverpastejs mackor utan kanter
Omelett
Kiwi
och Oboy :)
Kan knappt äta för jag spände lite i min tandställning idag.. Hatar min tandläkare ;( buhu

Toy 10 November

Smutsiga ponnyn fick sig en tur i paddocken med baby pelhamet idag igen! Han var mjuk och fin men var ganska seg för skänklen... Tränade lite skänkelvikning samt samla galoppen och småsmå volter! De tre sakerna gick helt okej, Inget som är Toys starka sida men han gjorde det rättså fint :). Påni blev svettig red ca 45 minuter. Sen gick Toy raka vägen till närmsta lerfläck och rullade sig.. TACK ;(

Off i go!

Färdig fixad och klar för praktiken! Ponnyn är riden och lerig igen.. suck! Aja hörs ikväll! :D

funderingar..

Ska jag sälja mina röda och limegröna skydd..? Använder dom knappt mer än ibland till tävling.. Men jag vet att jag säkert kommer ångra mig stort om jag säljer dom :(

en sak

som Toy vill ha som finns på Cheval och lockar mig.. finns bara två kvar!!!! :o
Allround schabrak Salto honey 2011 från HV-Polo
Från Hv Polo 599:- 449:-

Toy 8 november

Vila. Var på praktiken till stängning så mamma fick ta påni :)

Toy 7 november

Bestämde mig för att jag ville prova ett nytt bett på Toy! Så jag lånade ett Babypelham som Majja har lånat av Sara. Trodde det skulle vara på tok för litet men det var det inte ;o. Så jag tog det idag och så slängde jag på Toy ett fleece täcke över sadlen istället för ländtäcke. Mysigt!!
Började lite lätt med att lösgöra eller snarare sagt trycka fram honom. Behövde inte mycket i handen utan lätt kontakt hela tiden men fick sitta och driva fram honom för att han skulle bli kvickare och få med sig baken.
Efter ett tag behövde jag inte sitta och driva utan hålla in ><.
Jag tyckte inte att han bara böjde in nacken på bettet utan han tog ett härligt stöd och blev mjuk i munnen och inte lika stark som han kan bli. Likadant i galoppen! Inte ett dugg stark!!! Majja läser du detta så ska du få testa rida Toy på detta någon dag!! Hoppade även 4 skutt slutade på 95. Han var rikigt fin. En gång la jag honom fel men annars var han underbar :'). Denna känslan kan jag leva på länge så bra var det! :D
Tre söta bilder på Toys strumpor som kommer fram när han blir spolad ><

praktik på Cheval Ridsport

Cheval Ridsport
From imorgon så ska jag ha praktik på Cheval Ridsport till vecka 47!! :D

Göteborg HS shopping?

*Dressyr träns
*Dressyr schabrak
* Gummi tyglar
* Massaa lindor helst :D
*  Något nytt snyggt tävlings set.
* Deltorna på bilden fast bruna ^^
* Magic Pessoa
* Exklusive ländtäcke!!
Sen blir det alltid massa impuls grejer men detta är sånt som jag vill/behöver ha :D

RIP

Rip Hickstead

Toy 4 & 5 november

4: Orkar inte skriva om så vill ni läsa så kika in HÄR (står i mitten om hans ridpass)
5: Alice mamma red och jag red Monne samtidigt, såg kanonfint ut! Han slappnade av superbra och jobbade lång och låg.

En bild jag tog på Toy för ett tag sen :)

Favorit bilder del 2

har säkert jääätte många fler på min söting <3

Magi Brush

Köpte Magic brush i torsdags! Jag vet inte riktigt var jag tyckte om de för de var varken superbra eller dåliga på Toy ^^. De tog bort stöv och damm oså men Toy fläckar var lite svårare att få bort :(

Favorit bilder del 1


idag smäller det!

Idag ska jag få träffa min älskade Jojje igen :') saknar honom <3

Toy 3 november

Red barbacka i paddocken. Han var mjuk och fin och lyssnade väldigt bra! Efter ett tag lekte vi mest runt och började köra katt&råtta över små hinderna med Majja och Poppe! Fett roligt och hästarna taggade till! Imorgon åker jag till Ljungby. Mamma och Majja kommer ta hand om Toy och turas om att rida (:

brist på fantasi?

jag har nåt enormt skrivsug men vet inte vad jag ska skriva om :oo! Förslag mottages gäärna!

jag är med och tävlar

Klicka på bilden för att komma t tävlingen!!

Toy 1och 2 november

1:Lite markarbets hoppning i paddocken. Gick fint lite jobbig stundvis men det gick över!
2: Skrittrunda till fårhagen och tillbaka! Allt var jäääääääääääätttefarligt ute -.- hahahha ca 25-35 min

Totte 1 november

Satte upp en liten bana som vi hoppade runt på! Han var pigg och glad och taggade till ganska bra :). Avstånden var inga problem för honom och inte höjden heller! Slutade på 55 sen :) Bilderna blev mindre bra då min kamera är konstig...

kom hem

jag kom hem för inte alls länge sen så jag skriver dagens ridpass oså imon ^^ (a)

hej hej!

Sitter hos britta just nu och ska snart sticka till stallet! Eller ah först så ska vi hem till mig och byta om och sen ska vi till hööks! Jag ska köpa stövlar och magic brush!!! Sen ska jag hoppa Totte längtar lite :'.söt ponnyn. Sen så ska jag rida Toy med fårse vad jag hittar på med honom :D!
Hörs sen!!
ganska gammal bild på totte ^^ Han har en annan sadel nu! En som passar liiite bättre hehe!

RSS 2.0